Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid Noord-Brabant, Limburg

Hoe meedoen?

Als u tussen de 30 en 60 jaar bent, ontvangt u elke 5 jaar rond uw verjaardag automatisch per post een uitnodiging en uitnodigingsfolder voor het bevolkingsonderzoek. Bent u 40 of 50 jaar en komt uit het onderzoek dat u geen HPV heeft? Dan ontvangt u 10 jaar later weer een nieuwe uitnodiging.

Uitstrijkje bij de huisartsenpraktijk
Meedoen aan het bevolkingsonderzoek  bij de huisartsenpraktijk is gratis. Wij nodigen u uit op basis van uw geboortejaar. U ontvangt uw uitnodigingsbrief rond uw verjaardag. Op de uitnodigingsbrief zitten twee barcodestickers. De stickers zijn nodig voor het onderzoek bij de huisartsenpraktijk.
Doet u mee, maak dan een afspraak voor een uitstrijkje bij uw huisarts of doktersassistent en neem de brief mee naar de afspraak. Anders kan er geen uitstrijkje worden gemaakt.

Laat het uitstrijkje maken op een dag dat u niet ongesteld bent. Een volle blaas of darm kan een vervelend gevoel geven bij het maken van het uitstrijkje. Daarom is het verstandig om van tevoren naar de wc te gaan.

Zelfafnameset
Vindt u het erg vervelend om een uitstrijkje te laten maken? En is dit voor u een reden om niet mee te doen met het bevolkingsonderzoek? Lees dan meer over de zelfafnameset op www.bevolkingsonderzoekbaarmoederhalskanker.nl

U kunt de zelfafnameset aanvragen via Mijn Bevolkingsonderzoek. Om in te loggen heeft u uw DigiD nodig. U kunt ook bellen met de informatielijn of een e-mail sturen.

Bent u uw uitnodiging kwijt?
U heeft uw uitnodigingsbrief nodig om een uitstrijkje te kunnen laten maken bij de huisarts. Op de uitnodigingsbrief zitten twee barcodestickers. Deze zijn nodig voor het onderzoek.
Bent u uw uitnodigingsbrief kwijt of is deze kapot gegaan? Op Mijn Bevolkingsonderzoek kunt u opnieuw uw uitnodigingsbrief aanvragen. Om in te loggen heeft u uw DigiD nodig. U kunt ook bellen met de informatielijn.

Deelname is gratis en vrijwillig
Meedoen aan het bevolkingsonderzoek bij de huisartsenpraktijk is gratis. Net als bij ieder medisch onderzoek heeft ook het bevolkingsonderzoek voordelen en nadelen. De overheid biedt dit bevolkingsonderzoek aan omdat de voordelen groter zijn dan de nadelen. Dit kan voor u persoonlijk anders zijn. U beslist zelf of u meedoet aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

Meer informatie
Op de website van het RIVM leest u meer over: