Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid Noord-Brabant, Limburg

Beoordeling en uitslag

Bij het bevolkingsonderzoek borstkanker worden röntgenfoto’s van uw borsten gemaakt. De röntgenfoto’s worden bekeken door twee radiologen. Dit doen ze apart van elkaar. Als u al eerder heeft meegedaan aan het bevolkingsonderzoek vergelijken de radiologen de nieuwe foto’s met de foto’s van uw vorige onderzoek. Zo kunnen ze zien of er verschillen zijn.

Uitslag
Binnen 10 werkdagen versturen wij een brief met de uitslag. Welke uitslag is mogelijk?

 • Geen afwijking gevonden
  Er zijn op de röntgenfoto’s geen aanwijzingen gevonden voor borstkanker. U kunt over twee jaar weer meedoen aan het bevolkingsonderzoek. Het onderzoek biedt geen volledige zekerheid. Er is een kans dat borstkanker niet ontdekt wordt. Ook kan borstkanker ontstaan tussen twee onderzoeken in. Krijgt u klachten aan uw borsten? Neem dan contact op met uw huisarts.
   
 • Niet genoeg informatie
  De röntgenfoto's geven niet genoeg informatie voor een goede beoordeling. Er is verder onderzoek nodig in het ziekenhuis. Dat kan bijvoorbeeld een extra röntgenfoto of een echografie zijn. In de meeste gevallen is er niets aan de hand. Van elke 10 vrouwen met deze uitslag, hebben ongeveer 9 vrouwen geen borstkanker.
   
 • Een afwijking gezien
  Er is op de röntgenfoto’s een afwijking gezien die borstkanker kan zijn. Er is verder onderzoek nodig in het ziekenhuis. Dat kan een röntgenfoto of een echografie zijn. In de meeste gevallen wordt ook een klein stukje weefsel uit de borst gehaald. Dat hoeft nog niet te betekenen dat u borstkanker heeft. Van elke 10 vrouwen met deze uitslag, hebben ongeveer 5 vrouwen geen borstkanker.